dijous, 1 de maig de 2014

Un dia a la sabanaHi ha una colònia de gats que, en matins assolellats com el d'avui, ronden mandrosos per tots els racons del solar. És casa seva, es podria dir. Les males herbes cada dia són més altes, i els animals hi freguen el llom i s’hi estiren: petita sabana enmig del ciment calent d’aquest barri.

Al mig del terreny hi ha una pomera i, a pocs metres, un plafó de mides gegants que les empreses lloguen per poder-s’hi anunciar. ¡Aproveche la oportunidad! La parcel·la està envoltada de torres d’habitatges: caus sense ànima que s'escampen, com gàbies, a banda i banda.

Abandonat en l’oblit urbà, el solar resisteix, desdenyós, la rutina aspra de cada dia. Al matí, molt d’hora, un home de cabells grisos s’escola per la tanca rovellada, s’agenolla i arrenca un espàrrec. En fa un bon manat i després de la collita se’n va, vorera enllà.
                         
La tarda avança i, de tant en tant, els gats miolen. En un dels pisos a la vora, una dona surt al balcó, alça els braços i badalla. A sota seu, entre l’enrenou dels cotxes, s’enfilen les veus apagades de dues noies que xerren a mig camí de la fruiteria ecològica i el basar xino de l'entrada. A la bossa hi duen les carmanyoles, encara olioses, del dinar que s'han empassat al migdia amb la mirada clavada al celobert de l’oficina. 

Mica en mica la carretera es buida. Cau la nit i els televisors pampalluguegen neguitosos dins dels blocs de pisos. Al solar, mentrestant, els gats romancegen, panxacontents, sota un cel que ningú mira.

4 comentaris:

 1. es nota que passes hores a casa eh!!! aprofita-ho, que et temps passa volant i a voltes ens perdem la fantàstica oportunitat d'observar com passa

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Clàudia!!! Has fet el 1r comentari del meu blog, quina il·lusió! :) Sí, sí... ara que tinc temps he decidit aprofitar per escriure una mica :-) petó!!!

   Suprimeix
 2. ¡Qué guay! Me gusta mucho esta faceta tuya que no conocía :) Y me gusta en especial este escrito, es como estilo realismo sucio :)
  ¡Sigue recibiendo y gracias por compartirlo! Muak

  ResponSuprimeix
 3. Muchas gracias Lula! Qué bien que te guste y qué bien que me leas :-) Abraçada!!!

  ResponSuprimeix

Comentaris