dissabte, 30 de gener de 2016

Abraçada urbanita


Desenes de persones (potser fins i tot centenars) s’abraçaran, aquest diumenge, a Arc de Triomf. Ho faran a partir de les 15.30 hores i convocats pel col·lectiu Hug [me], que ha organitzat una nova trobada per abraçar-se. La primera va tenir lloc fa dues setmanes i va aplegar prop de 200 participants a la Barceloneta.

El col·lectiu Hug [me] l’integren set homes i dones d’arreu del planeta que actualment viuen a Barcelona i que pretenen naturalitzar la teràpia de l’abraçada. L’objectiu, diuen, és contribuir a fer una societat més humana.

Segons l’ànima del projecte, la gallega Laura Ucles, “l’abraçada és un símbol perfecte de la voluntat de dues persones de comunicar-se i entendre’s de veritat i treballar-la pot servir per reconnectar la gent i crear equips humans millors i molt més eficaços”.

A la trobada de fa unes dies, que va tenir una rebuda espectacular, homes i dones de totes les edats van abraçar-se llargament sota el sol esmorteït d’una tarda de gener. Un dels requisits per beneficiar-se de la teràpia és que les abraçades siguin llargues i per això s’estableix una durada aproximada de mitja hora: “Necessitem humans valents com tu que s’atreveixin a viure una abraçada a l’aire lliure de 30 minuts”, es podia llegir a la invitació que circulava per Facebook.

Segons el col·lectiu, acudir a una cita d’abraçades com la que es farà diumenge, a més de proporcionar una sensació “inexplicable”, permet enfrontar-se als propis límits i superar emocions com la vergonya, la por, la inseguretat o el pànic al rebuig. “És quelcom a què no estem acostumats. Hi ha gent que després de venir ens va dir que mai havia estat tanta estona abraçat a algú altre”, explica Ucles.

L’abraçada col·lectiva, doncs, tindrà lloc aquest diumenge 31 de gener a les 15.30 hores a Arc del Triomf, i tothom hi és convidat. Des de l’organització demanen a qui participi que faci tantes fotografies com vulgui, i que les faci córrer per la xarxa sota l’etiqueta #Hug2me. No són crítics amb l’ús de les tecnologies, creuen que no són elles les que ens deshumanitzen: “No és el desenvolupament tecnològic el que ens fa ser freds i distants, és l’ús que en fem. El que passa a la xarxa no és més que un reflex de la comunicació que tenim a la vida real”.


Cap comentari:

Publica un comentari

Comentaris