Xerrades

Sota el títol "Dones i premsa: La mirada (masculina) dels mitjans", ofereixo una xerrada que té l'objectiu de reflexionar sobre com apareixem les dones als mitjans de comunicació. Com ens representen? Com se'ns tracta? Què es diu de nosaltres?


Sabíeu que les dones som una majoria a les facultats de comunicació però que, a l'hora de cercar feina de periodistes, solem ocupar els llocs de menys poder? Només un de cada cinc càrrecs importants a les redaccions l'ocupa una periodista. A més, solem ser les que tenim els contractes més precaris i les pitjors condicions.

Per què es margina l'esport femení a les notícies? Per què hi ha tan poques dones a les tertúlies? Per què els mitjans destaquen la roba de les polítiques i no la dels polítics?

La xerrada, plena d'exemples d'actualitat, vol demostrar que la visió dels mitjans és totalment androcèntrica: l'home sempre és al centre de la informació perquè allò que és masculí es considera neutre i universal i encara no es té en compte una perspectiva de gènere.

Si creieu que aquesta xerrada us pot interessar no dubteu a contactar-me i en tindreu tots els detalls.

bertafloresp@gmail.com
@berta_lg